KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2349 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2416 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2418 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2418 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2418 napja

Irie L2P: Ékszerésznél
Irie - 4957 napja
24
És íme, megjött az első cikk. Kicsit hosszú, de tanulságos! Eye-wink

Tekintsünk a gemelésre úgy, mintha egy jópofa, játékon belüli kis játék lenne. Érdemes utánaszámolni, matekozni egy kicsit, de higgyétek el, a jól megválasztott drágakövek nagyban befolyásolják a teljesítményünket, és egyértelmű üzenetet közölnek az elitista profik felé: nem vagyok noob, tudom mi kell ahhoz, hogy jó legyek, nem vagyok smucig, a felszerelésemből kihozom a maximumot. Ezek szimpatikus vonások, és esetleg a javatokra döntheti el egy jó guildbe való jelentkezésetek sorsát.

A gemelés egy egyszerű, de fontos módja felszerelésünk jobbá tételének. Az epic és a rare gemek statjai között kicsi ugyan a különbség, de nem érdemes ilyesmin spórolni: az a 4 Strength is jelent valamit. Nem feltétlen DPS növekedésre gondolok, hiszen ez ebben az esetben elenyésző mértékű. De ha például egy profi guildbe jelentkeznél, és meglátják az olcsó gemeket, valószínűleg páros lábbal rúgnak majd ki. (Ha nem így tesznek, szerintem nem is profi guildről van szó...)

Az epic gemek megszerzése manapság végtelenül egyszerű. Annyiféleképpen juthatunk hozzá, hogy bűn az olcsóbbat választani.
Bármelyik beszerezhető az aukciós házból (szervertől függően 100 és 200 gold közötti áron), színtől függően 10 vagy 20 emblemért hozzánk vágják Dalaranban, ha pedig van fölösleges honor pontunk, 10000-ért vehetünk nyers gemet bármelyik PVP vendortól.

A helyes gem kiválasztása nagyon fontos. Elsősorban azt kell tudnunk, hogy kasztunknak melyek a legfontosabb statok az adott raid role betöltéséhez. Még jobb, ha ismerjük a statok prioritáslistáját. MINDIG ENNEK MEGFELELŐEN GEMELJÜNK!

Érdemes figyelni a socket bonusra, de ne essünk abba a hibába, hogy egy fölösleges socket bonus érdekében nem a megfelelő gemet használjuk. (Erre a legjobb példa, amikor valaki egy 4 Strenght-es bonusért 20 Strenght helyett 10 Strength + 15 Stamina gemet használ, így gyakorlatilag kidob az ablakon 6 Strenght-et, 15 Stamináért cserébe. Öreg hiba...)

Hogyha a socket bonus elég értékes, de a socket nem az elsőrangú statunkat adó gem színe (pl. piros-SP/Agility/Strength/ARP), akkor érdemes olyan hibrid gem után nézni, ami a prioritáslistánknak megfelelően, az első két-három stat kombinációját adja. (pédául Feral Tank esetében ilyen az Agility+stamina.

Az egyik speciális gem típus az úgynevezett meta gem, ami a meta socketbe illik. Ilyen meta socket pillanatnyilag csak a magasabb szinteken használható tökfödőkben található. A meta gem a statok mellett egy passzív képességgel is felruház minket. Attól függően, hogy PVP, vagy PVE orientált a játékstílusunk, hogy milyen kaszttal játszunk, és milyen szerepet töltünk be egy raidben, rengeteg meta gem közül válogathatunk. Ahhoz azonban, hogy megkapjuk az érte járó bonuszokat, a felszerelésünknek meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. Például ahhoz, hogy a Relentless Earthsiege Diamond előnyeit élvezhessük, a gearünkben legalább egy piros, egy sárga, és egy kék gemnek kell lennie.

Többek közt ebben is segítségünkre hívhatjuk a Nightmare's Tear nevű epic drágakövet. Ez egy amolyan mindenre egy kicsit jó gem: 10-et ad hozzá minden alap statunkhoz. Emellett bármilyen socketbe illik, illetve bármilyen socket, amibe ezt rakjuk, úgy reagál, mintha a neki megfelelő színű gemet használtuk volna. Ezért a különleges képességéért cserébe viszont csak egyet használhatunk belőle az egész felszerelésünkben. Érdemes olyan helyre rakni, ahova más gem használatával sem tudnánk úgy socket bonust nyerni, hogy az igazán megérje. Például az Aldriana's Gloves of Secrecy esetében a kék socketbe 6 Agility-s socket bonus-ért megéri berakni. Mindemellett még a meta gem aktivizálásánál is beszámít: 1 kéknek, 1 sárgának, és 1 pirosnak. Tehát például ha pont ez a feltétel, egy Nightmare's Tear-rel "emelem kalapom" megoldottuk a dolgot. Viszont ha például két kék megléte szükséges a meta bonushoz, és nem használtunk sem kék, sem zöld, sem lila követ, a meta passzív marad, és köszöni szépen, nem ad statot. Egy hibrid gemmel viszont akár két feltétel is teljesíthető: egy lila gem megadja a kék, és a piros gem bonuszát is, sima socket bonus, és meta esetében egyaránt.

Ez mind változni fog a Cataclysm megjelenésével. De ha az elvet értitek, nem lehet gond. A már meglévő felszerelésetekből illik kihozni a maximumot! Fogadjátok meg a tanácsomat, és bárhogy alakul, tegyetek így! =) Irie.
"Érdemes figyelni a socket bonusra, de ne essünk abba a hibába, hogy egy fölösleges socket bonus érdekében nem a megfelelő gemet használjuk." 
Juj Tarqy az durva 1000 manaregen. Ő sem fogyik ki egykönnyen.
@ Eldoron:
Amit írtál, az ebben a formában, több szempontból sem állja meg a helyét. Ott vannak ugyebár a cap-ek, de ebbe még nem mennék bele. Ugyanakkor, ami fontosabb: az, amit írtál, bizonyos kasztok által betöltött role-okra igaz. Íme pár játékos, a szerverük legjobbjai a saját kasztjukban, és nem értenek egyet Veled:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Shadowsong&n=Tarqy - Druid

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Shadowsong&n=Bethyssa - Priest

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Shadowsong&n=Onizu - Feral Druid

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Shadowsong&n=Fatsoulas - Mage

Ahogy azt bizonyára konstatáltad, mindegyik GS-e átlagosan 6500 fölött van, és 25-ös, 10HM-os Kingslayerek. Gear ügyben hiszek nekik... =)

Ui.: hamár, akkor olvasd végig. Mint látod, Te is tanulhatsz belőle
nem olvastam végig de azt megemlíteném hogy nagyon magas szinten (ICC gear) az embereket általában már nem érdekli a socket bonus, azt az 1 statot stackelik ami a legfontosabb nekik és annyi. Beleraknak 1 prismatic gemet is az egyik cuccukba hogy a metagem feltétele teljesüljön, és ennyi.  

UI: jól van, meg van említve Laughing out loud
#19 | Csong válasza #18
Én Irie és Sherlock véleményét osztom. Ha van guilded, és csak velük raidelsz, akkor amíg felcuccolnak, tényleg hülye lennél epic gemeket tenni, meg fullra enchantolni, viszont egy PUG-ban az eszesebbje (aki tényleg végignézi a talenteket, geart aprólékosan, nem csak rápislog a gearscore-ra) nem fog rád fanyalodni amíg van olyan jelentkező, aki nem sajnálja a pénzét ilyesmikre. Ugyanez van, ha raidelni kezdesz: ha az 5-fős HC-kból gearelődtél, az önmagában édeskevés icc-hez, ha nincs rendesen felgemelve/enchantolva/stb.
Továbbra is fenntartva, hogy a cikk jó:D
Ha felugrassz majd 85-re eleinte a megszerzett honort (ha PVP-zel), nem epic gemekre fogod költeni, hasonlóan az egyéb pontokhoz. A Wotlk végére gyűlt csak össze többszáz badge (a legtöbb embernek persze), addig inkább felszerelést vásároltál belőle, nem gemeket.
Amúgy a vágás a legkisebb költség, optimális esetben a guilből/barátod ingyen megcsinálja.
Tapasztalataim szerint a nem guildes raidek esetében úgyis DPS-t, meg leadott healt néznek (és optimális esetben játéktudást, wasd, meg ilyesmit), guildes raidek esetében meg úgysem ez számít (bár lehet hogy nem vagyok elég HC). Tapasztalataim szerint több embert dobnak ki a raidekből az idiótaságuk, az ügyetlenségük, vagy az egyértelmű alulgeareltségük miatt, mint mondjuk a rossz talent elosztása, vagy a gemjei/enhantjai miatt.  Ebből adódóan a rare és epic gemek közötti nem túl nagy különbség nem feltétlenül látszik. Persze egyetértünk abban, hogy egy bizonyos gearszint felett ciki nem epicet használni, d én pl. a 232-esekbe se pakoltam, mert tudtam hogy ICC 10 és 25 ből gyorsan jobbakat fogok kiszedni.  Inkább vettem valameilyik altomnak epic mountot.
Én általában az olyat mint a pvp geareknél nem nézem a bonus 6 resit meg 5 critical strike...  piros vagy sárga és repül bele a legerösebb Strength gem, kékbe megy Stamina, metába meg valami 42 ap + stun rövidítés, vagy healelés a krittekre (Frost dk-nál majdnem minden 3-4-ik spellem krittel egyet, szal az a 200-300 hp is sokat jelent néha Smiling)
Hogy ne csak a saját véleményem halljátok, kiemelem Sherlock-ét:

"De ha triumphból+toc+icecrown heroic 5fősből kivehető ilvl232-es cuccaid vannak, azokat már érdemes jól felszerelni"

Itt nem egyik napról a másikra cserélgetett kékékről van szó. =)
Szerintem meg azt kell normálisan begemelni meg felenchantolni, amit felveszel progressraiden. A többin mindegy mi van. Meg a 28. alton is mindegy mi van, amivel max herózni jár az ember.
wow_c_369925

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu