KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2350 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2417 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2419 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2419 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2419 napja

newsbot Razer Naga MMOG
newsbot - 4994 napja
15

Biztosra veszem, hogy szinte minden játékosnak ismerősen cseng a Razer márkanév. Aki mégis kivétel ez alól, annak pedig ez egy jó alkalom lesz arra, hogy kedvet kapjon a Razer termékek felé kacsintgatni.

Számomra a Razer mindig is a minőséget és profizmust jelentette. Az általuk készített termékek mindig az élvonalban jártak és ez alól a Naga sem lehet kivétel hisz a mottó is erről árulkodik: „for gamers. by gamers”. De ne szaladjunk ennyire előre.

Naga kívülről

Jómagam régóta használok Razer termékeket. Több éve nyúzok egy Diamondbacket és egy Diamondback 3G-t valamint hozzá tartozó egérpadokat. A minőségre sosem volt panaszom, azonban én mindig is szimmetrikus egér párti voltam. Ezért amikor felkértek a Naga tesztelésére, elég magasra tettem a mércét, hisz itt egy jobbkezes egérről van szó, amin meglehetősen sok gomb található.

A csomagolás hozza azt a szintet, amit már megszokhattunk. Kinyitható fedelű doboz, amiben belül szemügyre vehetjük magát az egeret. A doboz tartalmaz még egy rövidebb és egy hosszabb leírást, használati útmutatót, 2 db razer logo matricát egy katalógust további termékekről és 2 db gumilapot aminek az egyik oldala ragasztott.



Első fogásra kissé furcsának tűnt. Kényelmesen illeszkedett a tenyerembe és nem okozott problémát, hogy a gombokhoz hozzáférjek. A jobb oldalra nem került egyetlen gomb sem, ami érthető, hiszen jobb kezes egérről van szó. És ez nem is baj, hiszen a gyűrűs ujjal szerintem nem lehet olyan hatékonyan, gyorsan gombokat nyomkodni. A felső rész és a gombok csúszásgátló anyaggal lettek bevonva, afféle Razeres módra. Az alsó rész pedig fényes kemény anyagból áll. Az egérnek nincsenek talpai, egyetlen összefüggő teflon részből álló „patkó” található az alján. Középen a szenzor körül is van egy teflon karika, hogy véletlenül se kopjon sehol az egér.

A Nagának összesen 17 gombja van. Ebből 12 gomb a baloldalon található 3x4-es elosztásban a hüvelykujjunkhoz elhelyezve, valamint a bal gomb mellett található még két kisebb gomb is. Az egér alján, közvetlenül a lézer szenzor mellett található még egy kapcsoló, amivel azt állíthatjuk be, hogy a bal oldali 12 gombhoz mely szám billentyűket rendeljük hozzá, azaz normál vagy numerikus.

A Naga kábele kiváló. A Diamondbackekhez képest egy erős szövetburkolatot is kapott, ezzel is tovább csökkentve a sérülékenységét. Az egeret bedugva kék fényárban kezdett el úszni. A görgő szélei, a baloldali 12 gomb meg van világítva, illetve az elmaradhatatlan pulzáló Razer logo is helyett kapott az egér tetején. Ezek egyébként mind igény szerint kikapcsolhatóak.

Naga belülről

A driver feltelepítése után kapunk egy külön vezérlőt, amiben majd a lentebb részletezett módosításokat és a gombok bindelését is igény szerint beállíthatjuk. A vezérlő egy ablakból áll, amiben külön tabokon találhatóak a további opciók mint pl. a gombok bindelése, sebesség és érzékenységi beállítások, makrók létrehozása, világítás ki/bekapcsolása és a profil kezelés.



Az irányításért egy 3.5G lézeres szenzor a felelős, aminek maximális felbontása 5600 dpi. A vezérlőben egyébként van 5 előre létrehozott ún. stage (800, 1200, 1800, 4000, 5600) amit mi magunk bármikor megváltoztathatunk olyan felbontásra, amire csak szeretnénk.
A felbontások közötti váltásra nincs külön dedikált gomb, ezért bármely gombra rábindelhetjük ezt az opciót. E mellett a szokásos On-The-Fly Sensitivity is használható, aminek segítségével 100-as lépésben tudjuk növelni vagy csökkenteni a jelenlegi felbontásunkat. A felbontást egyébként X és Y tengelyekre külön tudjuk alkalmazni. Tehát ha valaki azt szeretné, hogy gyorsabb legyen az oldal irányú egérmozgás, mint a függőleges, akkor ennek beállítására is van lehetőség.



Az USB frekvenciakezelés is jó. 125, 500 és 1000 Hz-re állíthatjuk be az egér és a gép közötti kommunikáció sebességét. A pontos és gyors irányításhoz szinte elengedhetetlen az 1000Hz.

A gombkezelés is két részre lett osztva. Top View nézetben a felső 5 gombot és a görgőt, Thumb Grid View nézetben pedig a baloldalon található 12 gombot tudjuk beállítani.
A 12 gombhoz alapból csak karaktereket vagy funkciókat rendelhetünk hozzá, karakter kombinációkat nem (pl. alt-d, shift-f). Ahhoz hogy ilyen kombinációkat is használhassunk, először létre kell hozni azokat makró formájában.



Hogy miért is van erre szükség? Jómagam egy hunterrel raidelek aminek a képességei nem férnek el 12 sloton, pláne nem 0-9-ig bindelve. Nagyon sok képességet használok billentyű kombinációkkal, mert már a WASD körüli betűket és számokat mind felhasználtam, és ha messzebb található gombokra bindelnék, akkor vagy nem tudnám megnyomni elég gyorsan vagy félrenyomnék, ami nem jó, pláne ha sok múlik egy ilyen félrenyomáson. És itt lesz nagy szerepe a Nagának ami a 12 oldalsó gombban rejlik.
A megfelelő makrókat létrehozva könnyedén elérhetővé válik minden ilyen képesség, amit eddig a bal kezem dolgoztatásával tudtam használni. A jobb kezünk szinte alig van kihasználva. A bal és jobb gombokon és a mozgáson kívül nem sok dolgot csinálunk, a hüvelykujjunk pedig szinte alig használjuk.



Első használatkor a 12 gomb kicsit soknak tűnhet, és benne van a pakliban, hogy néha rossz gombot nyomunk meg. Éppen ezért rakta bele a Razer a 2 gumilapot, amit méretre vágva ráragaszthatunk a gombokra ezzel is segítve az érzékelést.

Ha már a WoW szóba jött megemlíteném, hogy létezik egy ingame addon is aminek segítségével ingame bindelgethetjük az actionbarunkat. Létrehoz egy 3x4-es gridet amire az addon a bal oldali 12 gombot bindeli be. Nekünk pedig nincs más dolgunk mint szépen berakosgatni a kívánt spelleket/abilityket. Mint minden addon ez is letölthető a curse.com-ról.



Értékelés

Két estét átraidelve, amit több órás arénázással is megfűszereztem azt kell mondanom, hogy az MMO játékosokat egy remek termékkel látta el a Razer. Véleményem szerint ez az egér első ránézésre könnyen elijeszt bárkit, de ha az ember kézbe veszi, és rövid ideig használja, rájön, hogy sokkal kényelmesebbé, precízebbé teszi az életét. Az egér ára 20 ezer forint felett van, ami nem mondható annyira olcsónak azonban a pénzünkért cserébe egy elég sokoldalú és hasznos egeret kapunk.

A Razer Naga MMOG-t a Pixel-től kaptuk tesztelésre.
wow_c_527785
#14 | Tüsi válasza #13
Google, és ezért kár volt feléleszteni a hírt...
wow_c_482006
18-től kapsz ilyent, amúgy meg veszel mellé 3k-ért egy fasza egérpadot. (mondjuk az SCII höz kapott az egész jó lehet hozzá Sticking out tongue )
Itt egy video is róla, akit érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=ZeXsk5kmcBk

Jópofa egér, biztos jobb, mint a SteelSeries MMO, mert az nagyon betegre sikerült, ahogy hallottam. Árban meg ugyanannyi.
#10 | Greed válasza #7
A Steelseries QCK egérpadok elég jók (legalábbis nekem tökéletesen megfelel), és egyáltalán nem drágák. Pl. a legkisebb Mini az olyan 1500 HUF, a nagyobb, sima QCK olyan 2500, a még nagyobb QCK+ kb. 4000. Méreteik 250x210/320x285/450x400mm.
Egéralátétnek ezt használd, 3 éve nyúzom, nem kopik.

http://www.woxcomputer.hu/hardware/eger-egeralatet/egeralatet/sharkoon-aqua-mat-egerpad.html

Ugyanitt ( Woxcomputer) vehetsz Nagát is, bár én az Aqua-nál vettem.
Nekem 1 hónapja pörög a kezem alatt, kb 2 hét kellett hogy rászokjak. Iszonyat addiktív onnantól, hogy megtanulod használni. Már a melós egeremen is keresem néha a gombokat XD
Szinte nem érzem hogy ott van a kezemben, ergonómiából jeles.
Viszont én az alsó 3 gombot nem használom, mivel hosszúak az ujjaim, ezért azok a gombok "kattintósak" a felületen.
Engem idegelt hogy tökéletesen csak 5+2 gombot tudtam összezavarodás nélkül használni, ez a szám most 5+2+9-re nőtt.
Az ára nekem is húzós volt, 3 hónapig gyűjtöttem rá. Megérte.
wow_c_363137
jo ég erről lassan telefonálni is lehet ?:S nekem nem tetszik ! a cikk maga szuper.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu