KERESÉS
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2348 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2415 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2417 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2417 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2417 napja

Orsforizs
Black Temple Guard
Orsforizs
2534 hozzászólás
Végre beért egy tágas terembe. A kőfalakon és az asztalon gyertyák világították meg a flakon lógó fejszéket és kardokat. A fal mellett egy könyvespolc látszódott, rajtuk néhány bőrkötéses könyv. A terem közepén egy asztal, amin szintén könyvek, rúnák és varázseszközök hevertek. Amikor Khel'Maris belépett, iszonytató bűz csapta meg az orrát. -Mi a...- kiáltott föl döbbenten. Ahogy átlépett egy kisebb, de jobban megvilágított szobába, meglátta a bűz forrását. Egy élőhalott volt, ami egy kőasztalon feküdt. illetve az élőhalott részei. A felsőteste egy darabban volt, de a lábai hiányoztak. Ez a legutóbbi munkája volt. Mindig és érdekelték ezek a lények. Ezt a példányt két hónapja gyűjtötte és boncolta föl. Azóta nem járt a barlangban és valamiért a varázslat, amit a lényre bocsájtott, megszűnt.
De miért? Áááh... Nemsoká'!- gondolta. Visszasétált az első terembe, és levette az egyik könyvet a polcról. Keezan adta még neki. Megtalálta, amit keresett. Dreanaiok. Érdekes kék lények, Draenorról. Azt hallotta az őskontinensen, Kalimdoron élnek. Eddig csak kétszuer járt ott. Egyszer amikor a mesterével elutaztak megnézni az új várost, Orgrimmart.
Másodszor mikor áthajózott Tanarisba, egy sivatagos területre, ahol nem volt más csak goblinok. Becsapta a könyvet. Akkor, hát ezt szánta volna neki az tünde? El kell utazni az őskontinensre, méghozzá a Szövetségek uralta területre. -Érdekes lesz.- gondolta magában. Egy intéssel eloltotta a gyertyákat és elindult kifelé. Elsétált a friss földkupac mellett, amit éppen egy órával ezelőtt, maga idézett elő. - Haz man enthe, de luh!.- moindta, mire a föld visszarepült a helyére, betömve ezzel a lyukakat. Mielőtt tovább indult volna, csinált egy gyors pajzsvarázslatot, arra a helyre ahol a földkupac volt. A pajzs az alagút két széle között feszült. nem volt túl erős, így nem emésztett föl sok energiát, de az ilyen lényeket, mint amilyen a denevér is volt, távoltartja. Kinyitotta a barlangot záró falat, majd elindul Brill felé. Kalimdor már várta...

Holnap jön a következő rész. Kicsit kalandosabb lesz Laughing out loud Kérlek kommenteljetek!
Köszönöm az illusztrációt firefalcon-nak.
The roots will heal in time... as will the entire world. The sacrifices have been made. Just as the orcs, humans, and night elves discarded their old hatreds and stood united against a common foe, so did Nature herself rise up to banish the Shadow...forever. As for me, I came back to ensure that there would be a future, to teach the world that it no longer needed Guardians. The hope for future generations has always resided in mortal hands. And now that my task is done, I will take my place...amongst the legends of the past.
#37 | Frosty válasza Greed #35 üzenetére
Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
De ha meg nincs visszajelzés, az sokkal rosszabb. Egyrészt nem tudod, hogy csak magad szórakoztatására dolgozol-e - mert szvsz sokkal könnyebb csak elképzelni valamit ahelyett, hogy helyesírásra, stilisztikára ügyelve felvéssük egy oldalra, ahol esetleg le is szólhatják; persze kockázat nélkül nincs győzelem se, de ehhez kellenek az olvasók is Laughing out loud - vagy hogy egyáltalán hol tartasz.
Nem az a lényeg, hogy kákán is csomót keress, meg úgyis minden mondat csak saját történetben tetszhet Smiling, de ha az embernek nem mutat rá senki se a hibáira, akkor mit is várunk. Da Vincinek sikerült autodidakta módon jóval átlagfeletti szintet elérnie sok téren, de azért ez... szóval nem túl gyakori. Laughing out loud Nyílván nem Tolkien helyére pályázunk, de azért átlag fanfic szinten jó lenne, ha megállnák a helyüket az írományok.
Amúgy meg aki a normális hangnemű kritikát sértésnek veszi, az az ő baja. Ha nem annyit írsz, hogy "ez fos", akkor senki sem fog megsértődni szerintem. Smiling
Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#36 | Varázsszövő válasza Greed #35 üzenetére
Varázsszövő
Scarlet Crusader
Varázsszövő
878 hozzászólás
Én például külön örültem neki, amikor írtál egy kis szösszenetet arról a részről, amit elolvastál a könyvemből. Frosty véleményén kívül a Te elemzésed volt az még, amit igazán hasznosítani tudtam. Valószínűleg a héten én is folytatom a könyvet, remélem lesz megint időm rá, volt 1-2 olyan megjegyzésed, amire figyelek majd ezután. Szóval még ha nem is olvasod már el, de azért az eddigieket köszönöm Smiling

Ors, neked meg hajrá, azért van állandó olvasód Smiling
#35 | Greed válasza Frosty #34 üzenetére
Greed
of the Shattered Sun
Greed
6935 hozzászólás
Én egyszerűen azért nem szólok már egyik ilyenhez sem hozzá, mert ismerem magam, bántani meg nem akarok senkit. A legtöbb irományt valószínűleg mondatonként ízekre szedném, senkinek sem lenne jó.

(Azt csak halkan teszem hozzá, hogy pont ezért mostmár el sem olvasom őket, nem akarok rá időt szánni úgy, hogy mellé úgy sem fogom kommentelni. Akkor minek kínozzam magam?)
Mentálcsáp. Halgyilkos első fokon.
#34 | Frosty válasza Orsforizs #33 üzenetére
Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
Tudom, hogy nehéz folytatni hsz-ek nélkül, mert az ember sosem tudhatja, hogy azért nem írnak, mert reménytelenül szar, vagy mert olyan tökéletes, hogy nem tudnak mibe belekötni (LOLOLOLOLOL peeerszeeee Laughing out loud), vagy csak egyszerűen senkit se érdekel... de akkor meg minek. Eddig azt hittem, hogy ha nincs comment, akkor annyira nem jó az írás, hogy megmozduljon valami az emberekben, és írjanak legalább egy egyszavas hsz-t, de Varázs commentje szerint ez sem feltétlenül igaz. Nehéz dolog ez. Laughing out loud
Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#33 | Orsforizs válasza Frosty #32 üzenetére
Orsforizs
Black Temple Guard
Orsforizs
2534 hozzászólás
Ezer köszönetem, megpróbálok odaafigyelni arra, mit és hogyan írok. Tényleg köszönöm, mert magamtól sosem jövök rá ezekre a hibákra, amelyekre mostantól ügyelni fogok. Tényleg köszi. Smiling
PS: A folytatást ma, vagy holnap rakom akkor föl, mivel úgy döntöttem ha csak három olvasó is -de van-, akkor érdemes folytatni. Smiling
Köszi a segítséget. :-) 
The roots will heal in time... as will the entire world. The sacrifices have been made. Just as the orcs, humans, and night elves discarded their old hatreds and stood united against a common foe, so did Nature herself rise up to banish the Shadow...forever. As for me, I came back to ensure that there would be a future, to teach the world that it no longer needed Guardians. The hope for future generations has always resided in mortal hands. And now that my task is done, I will take my place...amongst the legends of the past.
Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
No, elolvastam az történetet.

Ennél sokkal több leírás kellene bele, a második hsz-ig(fejezetig?) még az sem derül ki gyakorlatilag, hogy a főszereplő milyen fajú. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán hogy néz ki.
A Te fejedben ezek mind megvannak, de az olvasó nem lát bele, ezért ha nem írsz le mindent, akkor csak egy körülbelüli kép alakul ki. Ami nem elég.

Ezenkívül volt pár logikai furcsaság - pl. Tanarisra azt mondani, hogy csak goblinok vannak ott, kicsit erős. Még Gadgetzanban sem csak goblinok vannak - mellesleg az összes ingame város jóval nagyobb, mint amit a játékban látunk.

de az ilyen lényeket, mint amilyen a denevér is volt
Miért, milyen a denevér? Mi az, hogy "az ilyen lényeket"?

majd egy igen érdekes történetet mesélt neki
Ezt ne előlegezd meg magadnak, jó? Vagy az olvasó, vagy a karakter dönti el, hogy valami érdekes-e, ne az író maga. Ráadásul Kel'marist sem nagyon csigázta fel a dolog... Azon kívül ne te meséld el a rövidített változatot. A történetnek magának is az írás részének kellene lennie, párbeszéd formájában.
Nem mellesleg az élőhalottról is elég későn derül ki még az is, hogy egyáltalán nő.

Az is meglepő, hogy mennyire hidegen hagyják a blood elfet, hogy életveszélyben van - legalább lenne magyarázat, hogy miért - ezzel szemben a következő részben háromsoros drámát csap abból, hogy fel kell szállni a goblin zeppelinre (amiben akad szóismétlés is bőven).
Aztán lefekszik a padlóra.
???
Egy igényes blood elf, akinek az is felháborító, ha büdös tehenek közé kell menni Thunder Bluffba? Szó nélkül lefekszik a padlóra? A zeppelinre egyébként ugyanaz vonatkozik, mint a városokra; az út is jóval hosszabb lenne "reálisan - ezt mondjuk az alvással ügyesen megoldottad - viszont elég valószínű, hogy van benne bútorzat is (minimum).

A mágia pedig a blood elfek vérében van, elvégre több, mint tízezer éve generációk óta foglalkoznak vele. De azt hiszem, hogy akármilyen mágusra, akinek van egy csepp esze, és nem kifejezetten komikus karakter, elmondhatjuk, hogy részéről azt mondani, hogy "jé mekkora barom vagyok, lehet a pajzs szívta el az erőmet!!!" kb úgy hangzik, mint "jééé elfelejtettem nadrágot húzni!!!"

Ezen kívül van pár elírás és szóismétlés, de ehhez csak át kell futni.
Összefoglalva: több leírást és több realizmust bele.
Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#31 | moki1103 válasza Orsforizs #29 üzenetére
moki1103
Gnomeregan Exile
moki1103
219 hozzászólás
Nekem is ez a problémám a saját történetemet illetőleg. Egyszerűen vélemény híján ugymond elbátortalanodok, és nem tudom hogy folytassam-e vagy sem. Felőlem folytathatod a sajátodat nekem tetszik.
"You're not prepared!" /Illidan Stormrage
#30 | Varázsszövő válasza Orsforizs #29 üzenetére
Varázsszövő
Scarlet Crusader
Varázsszövő
878 hozzászólás
Az olvasók 90%-a nem ír véleményt Smiling Nálam is most derült ki, amikor szünetet tartok. Sokan írtak, hogy mikor folytatom, akiket addig nem is láttam.
Orsforizs
Black Temple Guard
Orsforizs
2534 hozzászólás
Lenne egy olyan kérdésem, szerintetek érdemes-e folytatni, vagy inkább abbahagyom. Mert látom nincs sok olvasó, jönnek majd más írók is, így hagyjam-e inkább abba? Előre is köszi a segítséget (válaszokat)? Smiling
The roots will heal in time... as will the entire world. The sacrifices have been made. Just as the orcs, humans, and night elves discarded their old hatreds and stood united against a common foe, so did Nature herself rise up to banish the Shadow...forever. As for me, I came back to ensure that there would be a future, to teach the world that it no longer needed Guardians. The hope for future generations has always resided in mortal hands. And now that my task is done, I will take my place...amongst the legends of the past.
#28 | Orsforizs válasza the_firefalcon #26 üzenetére
Orsforizs
Black Temple Guard
Orsforizs
2534 hozzászólás
Köszi Smiling , azt is javítom, amúgy a következő részt holnapra tervezem.
The roots will heal in time... as will the entire world. The sacrifices have been made. Just as the orcs, humans, and night elves discarded their old hatreds and stood united against a common foe, so did Nature herself rise up to banish the Shadow...forever. As for me, I came back to ensure that there would be a future, to teach the world that it no longer needed Guardians. The hope for future generations has always resided in mortal hands. And now that my task is done, I will take my place...amongst the legends of the past.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu