KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2343 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

Wolverine A hét addonja
Wolverine - 5055 napja
18
Hosszabb (pontosan 3 hét) kihagyás után ismét itt a Hét addonja rovatunk; ezúttal azonban egy konkrét addon helyett egy csoportot veszünk górcső alá, méghozzá a rettegett damagemeter addonokat.

A manapság talán legismertebb és legelterjedtebb ezek között a Recount. A Recount egy grafikus dmgmeter, rengeteg nézettel: realtime dps-chart, összefoglaló tortadiagram, szöveges összefoglaló táblázat, a raid teljesítményét jelző grafikon... Precíz elemzéshez és szép grafikonok tanulmányozásához tökéletes.
A Recounthoz léteznek önálló kiegészítő modulok is: FailBot, Threat, GuessedAbsorbs, DeathTrack.



A másik elterjedtebb ilyen addon a Skada, ami a rovatban korábban már szerepelt. Nagy előnye, hogy önmagában is moduláris, vagyis a minket nem érdeklő statokat követő modulok könnyen kikapcsolhatók a karakterválasztó képernyőn.
A Skadához is van pár más fejlesztő által készített extra modul: Window Buttons, HealAbsorbs, és a (tudtommal) csak itt létező FriendlyFire.



A Recount előtti időszak egyik elismert addonja volt a Recap, ami ma gyakorlatilag ugyanazt tudja, amit a Recount. Itt is van Live DPS grafikon, személyes részletek stb. Ennek az addonnak az egyedi trükkje a DPS/GearScore lista, amiben a raid tagjainak dps-ét a GearScore pontszámukkal osztva kapunk egy sorrendet, ezzel megállapítva, ki a leghatékonyabb a gearje kihasználásában.



Azonban van, akinek nem kell részletes elemzés, csak a group dps-ére (esetleg a healadatokra) kíváncsi, és ezt szeretné jelenteni a chaten. Nekik lehet opció a TinyDPS. Az addon egyszerű és kis erőforrásigényű - épp ezért nincsenek grafikonok, nincsen absorb lista (hiszen ezt nem követi a combat log)... de tökéletesen működik.



A másik hasonló, kis igényű addon a Fiend. A Fiend a lehető legegyszerűbb, minimalista kivitelben készült el, ennek megfelelően semmilyen konfigurációs lehetősége nincs a core.lua file szerkesztésén kívül; az addon ablakának mozgatása vagy átméretezése Alt+drag módszerrel történhet.

wow_c_361859
#17 | Greed válasza #16
És ki is tudod fejteni, hogy pontosan miért is? Vagy csak kínzó vágyat éreztél, hogy beírj valamit?
LoL... Ezek közül csak a Recountnak van értelme >.< (Szerintem)
wow_c_348259
Természetesen valamennyi addon képes a dmg done listát is mutatni...
sztem a damage done többet mond el mint a dps.

Egyetértek. Hiába üt valaki 18k-t 10sec-ig, ha ezzel meg is öli magát a fight elején.
Régebben próbáltam mind a kettőt, de a 2 addon folyamatosan más értékeket mutatott nekem uh a Recountnál maradtam. Meg sztem a damage done többet mond el mint a dps.
#11 | Ronin válasza #10
"a gearscore/dps listát már a Recount is tudja"

Miért nem látom a saját hatékonyságomat, ill. be lehet-e kapcsolni hogy lássam?
Recounthoz a GuessedAbsorbon felül van egy olyan modul, hogy GuessedAbsorb+Heal, ami összeadja a healing done-t és a GuessedAbsorbot, így könnyebben lehet követni a HPS-t ha van discós pap is a raidben.
Igen, tudja a recount a friendly firet; mutatja azt is, hogy ki és kinek mivel mennyi dmg-t okozott.

Van hozzá absorb addon is, de sajnos az még elég buta, csak egy mergelt számot mutat.

maximum az azonos classuak összehaosnlítására megfelelő

Azért ha adott fighton a dps-ek többsége 100 felett van arányban, páran meg 80 körül, akkor el lehet merengeni, hogy vajon miért is. Illetve nagyon jó még arra, hogy a tehetségeket is könnyebb észrevenni egy magas arányszámmal (akik erősebben nyomják a dps gombot).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu