KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2344 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2411 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2413 napja

Wolverine A hét addonja
Wolverine - 5126 napja
13
A múlt héten kimaradt a rovat - rengeteg infót közöltünk, és elsikkadt volna. Nem mellesleg nem is hiányzott senkinek.
A mai addonunk az Augmented Virtual Reality, röviden AVR. Az AVR segítségével vonalakat és köröket rajzolhatunk a WoW-on belül a talajra, amiket megoszthatunk az addon használóival is. Ezek a jelölések akár fight közben is megmaradnak... vagyis egy előre kijelölt taktikát is végrehajthatunk a segítségével a bossoknál.

AVR példa

Az AVR képes kört rajzolni egy adott játékos köré, megjelölni az illetőt, megjelölni egy kijelölt irányban és távolságban levő pontot (pl. azt, hogy hová kell blinkelnie egy mage-nek) és távolságmérésre is jó. A fenti képen pár példarajz látható IF-ben különösebb haszon nélkül; de a következő kép már éles: Festergutnál a spórát hordozók vannak megjelölve egy-egy piros körrel, aminek a mérete a robbanás hatókörével azonos...

 Festergut

Az addon önmagában nem működik együtt a legtöbb bossmoddal, a kivétel a natív AVR-támogatással rendelkező RaidWatch2. A többi elterjedt addon is együtt tud működni az AVR-rel; ehhez az AVR Encounters telepítése szükséges, ezután ICC-ben automatikus jelöléseket kapunk.
Ugyanakkor az AVR-nek vannak korlátai is... A járművek, a liftek és egyéb mozgó platformok (mint a gunshipek) problémásak. Miután a Lich Kingnél leomlott a külső perem, nem érhetők el a koordináták az instance-ban, így az erre épülő jelzések is használhatatlanok. A legjobb sima felületre rajzolni: lépcsők és rámpák bezavarhatnak. És mivel a 3D-s világban rajzolunk, falak mögé nem tehetünk jelzéseket...
#13 | Sareyne válasza #4
És mi van azokkal, akik ezt élvezik? Smiling
Az igazat megvallva szerintem a dbm-et csak az elején használja az ember, utána már tudja fejből, és ráérez az időkre is. Maximum akkor hasznos, mikor elbambulsz, és esetleg valamiből ki kellene futni 
Kár, hogy nem ismertem hamarabb ezt az addont, sok nyűgtől megmentett volna. (fight előkészületek, blinktáv, és jobban lehet látni meddig lehet menni mint mikor bekapcsolod a távmérőt)
hát nem tudom 1 grid azért mégis csak el kell mert egyszerübb mint az alap blizes, meg egy ora2 se hátrány  hogyha kirakják a tankonkat, meg valami bossmod addon ezen kivül minden más csak csicsa^^ ,de viszont ha az a másik nem volna lehet rosszul érezném  magam...
2 addont használok. pallypower és healbot.  Healbot is inkább az altsámu miatt kell.
Tank kollegát setfocusba teszem lássam mi van rajta, aggro már látszik a wow alap ui-n is.
Igaz még Dr.Prof Putribácsi nem is ment le a guildnek Laughing out loud De nem is kapkodunk, a heti 1 réddel Smiling
#9 | elite01 válasza #8
Egyépként nem tudom ki látta a For the Horde videót ott 3ból 2 ember alap wow kinézettel és 3addonnal tolta.
Ez a szar játékosoknak, vagy akik vizuális szemléltetéssel jobban értik a dolgokat, valóban hasznos; de a legtöbben enélkül is képesek megcsinálni egy taktikát Smiling
#7 | TCs válasza #5
Nyilván megoldható lenne 3x annyi wipe árán, meg ha mindenki rendesen elolvasná, hogy mit kell csinálni, de fight előtti taktika ismertetés az kb az a szint, amit most itt alattam írtak és azoknak szól, akik le se tojják, hogy milyen lesz egy fight. (és ez a wowozók kb 80%-a vagy több.

Na, ennél jobban már nem tudom, hogy lehetne fogni a játékosok kezét. Szinte már az addonok verik a bossokat, nem mi Smiling Na, Tibike, amikor a DBM kiírja, kitöltve a képernyődet, hogy "TÉGED KÖVET A BOSS", akkor kövesd a fehér nyilat, majd állj be a zöld körbe. Ekkor várd meg, amíg letelik a DBM időzítője, majd állj vissza a kék körbe. Smiling
#5 | Greed válasza #4
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem elég sok harc megoldható lenne bossmod nélkül is. A boss meg az addok kiabálnak a képességek előtt, casting time-os cuccokat tolnak el, látványos golyókat dobálnak oda, ahova az aoe kerül, stb. Szóval a bossmodok csak kényelmi pluszt jelentenek, leegyszerűsített és egységesített jelzésrendszerrel (plusz a timerekkel előre tervezhetőbbé válik az egész).
Apám ez ám a komoly tolókocsi a playerek segge alá Smiling
Én néha már komolyan nem értem a Blizzardot, hogy miért nem gátolja az ilyen addonok létezését, és miért nem csinál inkább egy hangyapöcsnyit egyszerűbb fightokat, ahol nem a félmásodperces időzítésen múlik a raid élete. Aztán meg lehetne szüntetni minden encounterhez kapcsolódó addont, vagy lehetne tiltani.
Lassan tényleg csak az lesz, hogy nézi az ember a timereke csíkjait, aztán követi a földre rajzolt köröket meg nyilakat.
Inkább legyenek egy kicsit egyszerűbbek a fightok (nem, nem tank&spnakra gondolok) de meg lehessen csinálni őket DBM nélkül is, meg ilyen hikomatt addon nélkül is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu